Bakning: Lingonbröd

Idag har jag bakat två stycken limpor. De är verkligen supergoda. Henrik säger att det är de godaste limporna han har ätit. Så jag tänkte dela med mig receptet för de som vill testa baka detta gudomliga bröd:
5 ½ dl Vetemjöl
5½ dl grahamsmjöl
1 dl kruskakli
4 tsk bikarbonat
1krm salt
1 dl sirap (mörk eller baksirap)
1½ dl lingonsylt
½ dl solroskärnor
½ dl krossade linfrön
7 dl filmjölk
175 grader
1 Blanda dom 3 mjölsorterna, solroskärnor, krossade linfrön, bikarbonat och salt i en bunke.
2. Tillsätt lingonsylt, sirap och filmjölken och rör det till en smet
3. Häll smeten i en smörad brödform och grädda i nedredelen av ungen i 60 min på 175 grader (du kan använda 2 mindre brödformar för en helsats då behöver den vara innei 45minuter).

» Anna
Hej!
Vilket fint hus ni har!
Vi har beställt liggande panel runt entrén och ska måla den falusvart, tror det kan bli riktigt fint!
Ha en bra dag!
/A
» Ullster
Nog måste du ha jobbat ihop till en Kitchen Aid snart!!!
» Anna
Hej!
Brödet såg riktigt gott ut! Det måste jag testa nån dag!
Fint hus och hem ni har!
MMMMM vad gott det blev! Lätt o göra om man bara har alla ingredienser hemma. Jag gjorde 2 mindre formar men den skulle vara inne några min till annars toppen. Kan verkligen rekomenderas:-)
Trackback