En glad överraskning





I fredags kom ett blombud hem till oss. Vi fick en stor bukett med rosa blommor. Jättefina, vi fick detta som ett grattis på våran förlovning av min kusin Helena med familj. Nu står de på köksbordet och har blommat ut. Längtar så tills våren kommer. Igår började det snöa, hagla och regna. Vad är detta för väder? I dag är det väl si så där väder. Grått, +4 grader. Nä, nu ska jag ta  och rensa i garderoben, det behövs ibland.

Deklarationen...



I fredags kom deklarationen. *suck* Det var i och för sig ingen överraskning att jag skulle få betala tillbaka då jag sålt fonder under 2008 med vinst. Men tråkigt i alla fall. Eftersom vi byggde huset i slutet av 2008 så har vi inte heller betalat så mycket i räntor. Det jag inte kan förstå är att man betalar hur mycket som helst till kyrkan...hm...

Rolig syn...


...i morse när man vaknade. NOT! Hade ingen lust att kliva upp och åka till jobbet. Men nu är det +4 grader och slask. Nu får det vara nog. Våren kom!!


Sakta men säker försvinner all snö..Längtar så tills vi kan börja måla huset. Så less på att det bara är grundmålat.


Ikväll orkar vi inte göra någon middag, så vi åker och hämtar thai från ett nyöppnat ställe. Riktigt gott, vi åt där förra fredagen oxå. För mig blir det Röd Curry Kyckling, mumma.

DKNY

I helgen då jag var i Jönköping gick jag in på kicks. De har nämligen kommit en ny DKNY parfym, Frech blossom heter den. Luktar verkligen sommrigt. Längtar så tills sommaren.


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Yttersjöviken.

4 av mina favoritprogram på TV nu:
* Desperate Housewifes
* Äntligen hemma
* Bygglov
* Lyxfällan

4 saker jag gjorde igår:
* Tränade spinning
* Jobbade sent
* Blev depprimerad då jag vaknade, eftersom det hade snöat under natten
* Lyssna de på ljudbok - "flickan som lekte med elden"

4 saker som jag ser fram emot:
* Semestern
* Börja med trädgården
* Måla huset
* Min bäste väns bröllop, ska vara tärna

4 av mina favoritrestauranger:
* Partille sushi
* Ming palace
* Droskans taco buffé
* Mammas mat

4 saker på min önskelista:

* En solig sommar
* Kitchen Aid
* Wii
* Att övervåningen blir klar inom kort...

Jag utmanar: Hilleshög & Gotlandsliv

Vilka är ni?

Jag undrar vilka det är som läser min blogg. Det är mellan 25-50 stycken som är inne på min blogg dagligen, men inte många som skriver något. Undrar bara vilka ni är? Vore roligt om ni skrev några rader om vilka ni är.

Jag är en tjej på snart 28 år, som är född i norrland, närmare bestämt Umeå. Bodde där tills jag var ca 22 år. Flyttade ner  till söder, ca 120 mil, till Karlshamn där jag pluggade i 2 år. Efter ha pluggat medieteknik fick jag nog och bestämde mig för att fortsätta mitt pluggande i Borås. Där läste jag ekonomi i 3 år, bodde i kära Göteborg under den tiden. Träffade sen min blivande man och vi fick pendla mellan varandra. Ses på helger. Han bodde nämligen i Ulricehamn, det var ca 10 mil emellan oss. Eftersom jag hade jobb i gbg och han i ulricehamns så fick en av oss välja. Det blev jag. Flyttade till Ulricehamn och pendlade dagligen till mitt gamla jobb i gbg. Efter ca 4 månader insåg vi att det inte fungerade så bra. Åkte kl 06.00 och var hemma ca 19.00 varje dag. Ingen fritid och konstant trött. Så jag sökte jobb här och fick det jobbet. Har jobbat där i lite över 1 år och stormtrivs. Nu har vi förlovat oss och måste börja fundera ut ett datum när vi ska bli man och hustru. Men innan dess ska jag vara tärna på min bästa väns bröllop, så får börja planera det först, och sen mitt eget.


Min älskling för två sommrar sedan, vid Åsunden i Ulricehamn. Längtar så mycket till sommaren, är trött på att det är kallt och grått.



En gammal vårbild för två år sedan. Jag och min älskling hemma hos mitt gamla hem, på Eriksberg i Göteborg. Vi sitter vid kajen och myser.

Veckan som gått

Den här veckan har gott i ett. Tiden har gått så fort. Har jobbat, tränat ätit och sovit känns det som. Ingen rast och ingen ro. Veckan som kommer ser väl i princip lika dant ut. Ska träna som attans denna vecka. Måndag-fredag. Sen hoppas jag på att vi kan åka till Jönköping och se "Män som hatar kvinnor". har "läst" boken, hur bra som helst. Läst och läst, jag orkar aldrig läsa så jag lysnar på ljudböcker. Till och från jobbet och gymmet. Hur skönt som helst. Har börjat lyssna på nästa bok i serien. "Flickan som lekte med elden".

Det känns trevligare att lägga ut en bild när man har skrivit något. Så här kommer en bild på vårat sovrum. Var igår och köpte nya gardiner. Ville ha lite mer våriga gardiner, så det blev gröna.


Hemmafru...

Idag har jag varit en riktig hemmafru. Bakat limpa, bullar och dajm. Sen så har jag tvättat 3st omgångar med tvätt. Blev riktigt nöjd med det nya brödet. Har aldrig bakat filmjölkslimpa förut. Så nu efter allt bak sa sambon att jag var ett steg närmare en Kitchen Aid


I denna limpa hade jag i lite lingonsylt också, blev riktigt gott


Bullarna blev lite väl stora, men huvudsaken är ju att de blev goda, och det blev de.


Vi har inte smakat på dajmen än. Den är inne i kylen och stelnar, men det ser då gott ut.

Vårt bröllop i era händer



bilden lånad från www.tv3.se

Skulle du lägga ditt bröllop i släktens händer?

Nu ligger jag bänkad framför detta program. Hoppas att jag får lite tips inför mitt kommande bröllop. Inte för att vi har bestämt något datum, men tips vill man ju alltid ha. Planerar ju i huvudet hela tiden hur jag vill ha det.

Tylösand






I helgen har jag varit på Hotell Tylösand i Halmstad med jobbet. Idag kan jag sammanfatta hur jag mår med ett ord, sliten. Det var inte så att jag drack jättemycket igår endast ca,tre glas vin. Men en lång dag med konferans sen massage, promenad, vin, god mat och vara uppe länge. Klart att man blir seg =) Sen konferans i dag med. Var hemma runt 16.00, så nu blir det ett liggande läge för resten av dagen.

Vi var ute pch gick en sväng vid havet igår. Åh vad jag saknar västkusten. Vill verkligen bo vid havet. Tänk att vakna upp till denna utsikt varje dag.

Trött



Vi sitter som ett pensionärspar och ser på Så ska det låta. Så himla roligt att se på det. vi sitter och skrattar och dansar runt och jag sjunger högt. Men Sören sover utan att röra en min. Jag önskar mig PS2, bara för att kunna sjunga Sing Star, inte för att jag på något sätt sjunger bra, men det är hur roligt som helst.

Trafikkaos


Bilden är tagen från www.bt.se

På väg hem från Borås vid 20.00 tiden blev det stopp. Det var kaos, snöade som attan. Kollade nu på morgonen på BT:s hemsida och såg att jag var med på bild när jag stod och väntade i bilen, där stod jag still i ca 35 minuter. Visst att det är svårt för vissa att köra när det är spårigt och snöyra, men vissa kan verkligen inte köra bil. Kör som dårar. Bättre för vissa att hålla sig inne när de går ut med en klass 1 varning.

Ett litet besök










Idag har vi haft besök av lille Elliot och hans mamma och pappa. Så roligt att träffa min kompis som nu bor långt bort, eller lång och långt, i Göteborg, men det är ju 10mil emellan oss, så det blir inte så ofta vi ses. En gång i månaden högst. Tråkigt men sant. Mitt fel iof, det var ju jag som flyttade ifrån Göteborg. Bjöd på min framgångsrika kyckling- och baconpasta. Sen till efterrätt blev det mina goda bullar. Nu hade jag tänkt att baka lite mer bullar, bra att ha i frysen när man får besök.

Home Alone



Hemma alldeles ensam. Henrik är på fotbollsmatch, en lördag klockan tre, vad är det för skit tid! Hela dagen är ju förstörd. Borde egentligen ta och städa hela huset, men har ingen ork. Har varit på en morgonpromenad med Kajsa och två hundar. Borde egentligen sätta mig ner och plugga lite. Har en kurs kvar som jag måste nån gång göra klart.

Sitter här framför datorn och kollar in andra bloggar.





Igår var det godis i den..... =)


En bekännelse

Har velat skriva om detta tidigare, men eftersom jag inte visste om att min älskade sambo skulle fråga mig om vi ska gifta oss, så hade vi inga ringar när han gick ned på knä. Då bestämmde vi oss för att vänta med att berätta det för allmänheten tills ringarna hade kommit. Igår kom ringarna.

Jag ska kanske berätta om den lyckligaste dagen i mitt liv, den började så här:

Jag och henrik hade bestämt oss för att åka till Jönköping på alla hjärtans dag, för att ev hälsa på några bekanta, äta gott på restaurang och sen gå på bio och se Wallander - Hämden. Eftersom vi inte "firar" alla hjärtans dag så sa vi att någat kan man ju göra i alla fall, men inget speciellt. Det blev lördag morgon, alla hjärtans dag och Henrik väckte mig och sa att jag skulle kliva upp, klockan är 07.20. Aldrig sa jag, jag vill sova, varför ska vi kliva upp så tidigt en lördag? Jo, du ska kliva upp nu och packa en väska, En väska?! Varför då? Jo, vi ska iväg och jag säger inte vart.

Jag gjorde som jag blev tillsagt och vi åkte söderut. Jag hade tippat på att vi skulle till Halmstad..men icke..vi åkte in i Helsingborg och parkerade i p-huset inne i stan. Han berättade fortfarande inte vad/vart vi skulle. Jag fick bara följa med *pirrigt*





Han köpte två biljetter och vi åkte över till Helsingör, där spenderade vi hela eftermiddagen, hur mysigt som helst. Gick och strosade, kollade lite i affärer och åt gott. När klockan började närma sig tre, åkte vi tillbaka till Helsingborg. Där sa han att vi var tvungna att ta en taxi..men när vi fortsatte gå så sa han, här ska vi in. Ingen taxi, han bara lurades för att vilseleda mig. Han hade bokat rum på Elite Marina Plaza, utmed vattnet. Väldigt mysigt och stort hotell, med utsikt till havet. Vi började eftermiddagen med att korka upp lite rött vin som fanns på hotellrummet när vi kom. Det låg även en stor röd ros på sängen.







Efter vi druckigt lite vin tog jag mig ett varmt bad, det var hur länge sen som helst jag badade i ett badkar. Sen gick vi ut på stan  och strosade lite. Han berättade att kl 8 hade han bokat bord på ett ställe.  Vi satte oss på ett fik och myste lite innan vi gick tillbaka till hotellet för att göra oss iordning. Väl på restaurangen fick vi en välkomstdrink och sen fick vi välja vad vi ville ha för vin till huvudrätten. Vi tog samma som vi hade fått på hotellrummet, det var supergott. Maten var jättegod, för en gångs skull fick man mycket mat, orkade inte äta upp allt.


Jag började märka att Henrik verkade vara en aning annorlunda, visst hoppades jag på att det skulle ha med en förlovning att göra, men vågade inte hoppas på något. Efter maten så var vi båda proppmätta. Vi bestämde oss för att gå ut och gå en sväng vid havet. Plötsligt gick Henrik fram till bartendern och frågade om han fick två stycken champangeglas att ta med. Nu började jag bli fundersam, men vågade fortfarande inte hoppas på något. Han tog även med sig en champange. Vi gick när vid havet hand i hand och hade det hur mysigt som helst. Plötsligt när vi hade kommit längst ut på piren och öppnat champangen gick han ned på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom!!! Har aldrig varit lyckligare. Klart sa jag JA JA!! Som jag skrev tidigare så hade han en "låtsas" ring med sig, eftersom han ville att vi skulle titta ut ringar ihop.




Så här såg det ut där han gick ned på  knä.




Igår kom våra ringar. det har inte varit lätt att hitta något som man ska ha på  sig resten av ens liv. Först var jag inne på att ha en bred ring med diamanter emellan, men efter provat en sådan ring med en ev vigselring så har det inte passat på mig, så bra. Denna förlovningsring ska jag lägga till några diamanter på när jag väl ska gifta mig. Som vigselring ska jag ha en ensten som är hög fattning tex en sån här.



bilden är från handsweden

JET SET



Glömde vis den fina klockan jag köpte igår. Jag har suktat efter denna hur längesom helst. Eller det större varianten av denna, men när jag provade den på mina smala handleder såg det tokfult ut, så det fick bli den mindre varianten.

Favorit i repris



Igår bjöd vi grannarna på en favorit i repris. Eftersom vi hade så lite turkisk yoghurt hemma så hade jag i lite glass också. Vi ville piffa upp desserten lite, så jag hade i flytande hunung och toppade allt med en after eight. Super gott

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus