Iittala outlet


På hemvägen från Göteborg hann jag slinka in på Iittala Outlet i Borås.
Köpte lite smått och gott, visar framöver vad påsen innehöll...

Det fanns så otroligt mycket som jag ville handla med mig hem. Skulle vilja utöka min iittala samling lite, nya vattenglas samt champanjeglas. Vi får se vad som händer dyker upp till min 30-års dag som inte är allt för långt borta. Vi är även ute feter nya "fin" tallrikar, hittade några snygga från Rörstrand runda med silverkant...

Tänkte lägga mig ner i soffan med den nya Elle tidningen som kom härom veckan och en stor kopp te!

Hoppas att jag hinner friskna till innan imorgon, för då ska jag till jobbet

Glöm inte bort Solsidan ikväll!!

Jag vann!!!


Oxxo Design Steel Diamond Watch Lady Style


God dag söndag!

Jag var med i tävlingen hos Therez garderob. Jag vinner verkligen väldigt sällan, men denna gången vann jag den snyggaste klockan ever! Klockan kommer från Creativ Lounge.


Ligger nu i soffan och tycker lite synd om mig själv. Ont i huvudet, halsen och snorig. Solen skiner ute så måste nog försöka mig ut lite när Liam vaknat efter sin fm nap.

Att vinna klockan förgyllde verkligen min sjuka dag idag! Så glad!

Ha en solig söndag!


Vit högblankt, rostfärgat och metall...



Godkväll allesammans!

Idag har jag och Henrik varit i Göteborg och handlat all kakel till vårt badrum på övervåningen. Vi hittade ett sånt snyggt kakel som båda blev "förälskade" i. Inte det kakel vi hade tänkt att köpa från början för det kaklet liknade ljus betong. dett avar mer rost,brunt glitter aktigt. Detta klinker skall vara på golvet samt på väggen ndär kommoden skall hänga, resten blir vit högblankt kakel och metallmosaik i duschen. Tror faktiskt att det blir riktigt snyggt när allt blir klart. Bilder kommer så småningom...

På tal om klart så kommer kakelsättarna på tisdag och dom ska flytspackla golven så förhoppningsvis om en vecka börjar de kakla. Ska bli så spännande att ser hur badrummet växer fram!

Nu blir det sängen för mig, Liam sover sedan många timmar tillbaka. Vi har nämligen en snorig och hostig kille här hemma och nu börjar jag känna mig sjuk...igen!

God natt!



Tiden går för fort ibland....


Sitter och tittar på foton från när Liam var nyfödd. Här var han hela
3 veckor gammal. Känns som om det var igår...


Längtar tills sommaren


Detta är vårat hus i sommras. Längtar så mycket till sommaren, slippa
alla tjocka kläder och bara kunna gå ut på altanench njuta av solen.

Hej alla bloggvänner!

Nu är det en ny vecka och arbete. Börjar mer och mer längta efter sommaren. Jag brukar aldrig vara less på vintern, men denna gången har den varit väldigt lång. Har fått hem den nya H&M katalogen och är så sugen på att klicka hem lite kläder,men ska nog försöka vänta lite tills det känns mer som vår.

Denna vecka är det inte så mycket inplanerat, jobba, träna och umgås med familjen så mycket som det går. Trist att man inte ses så mycket när man jobbar, hade inte haft något emot att vara en "Hollywood fru" =)

Såg ni på "Sofias änglar" som gick på kanal 5? Ögonen blev verkligen tårfyllda, man ska verkligen inte ta livet för givet som man kanske gör. Denna gången handlade det om en tvåbarns pappa som hade en hjärntumör och hade kanske bara några år kvar att leva...

Ta vara på varandra!

Välkommen fredagskväll



En snygg skylt som jag köpte på Nordik för några månader sedan.
Jag vet inte riktigt vart jag ska hänga upp den än, så tillsvidare
får den vara på Liams tavelram i hans sovrum.


God kväll!

Äntligen är det fredag. Jag har nu jobbat hela 5 dagar och nu känns det verkligen i kroppen och knoppen. Det har inte hjälpt att jag gått och lagt mig vid 23.30 tiden heller om kvällarna. Sambon har åkt iväg och ska se hockeyderby så det blev mys och lek med Liam ikväll på tu man hand. Jag kan ju inte säga att jag har umgåtts speciellt mycket med Liam denna veckan när jag jobbat. Jobbar två kvällar i veckan och då är jag inte hemma förrän runt 19, annars är jag hemma vid 16.30. men det är väl bara att vänja sig att det är så här livet kommer att bli...men som tur är så går jag på mammaledighet igen om 2 månader och är hemma i 1 månad och sedan tar inskolningen på dagis i början av april. Sen kommer jag att gå ner i tid och vara ledig 1 dag i veckan!

Liam sover sedan länge och jag borde väl göra detsamma efter en hård vecka på jobbet och minus på sömnkontot.

Imorgon åker vi till Borås för att titta på kakel till vårat badrum eftersom kakelsättarna kommer eventuellt nästa vecka och gummar badrummet. Jag tror att vi kör på vit kommod, vitt badkar, vitt kakel på väggarna och ev en brun koppar aktig färg på golvet...vi får se..

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Cliniderm


Har fått hem lite produkter från Cliniderm. Rengöringskräm, dagkräm
och ett serum


I samarbete med Cliniderm & Buzzador har jag fått möjligheten att testa deras nya produkter.

Cliniderm är anpassat efter den moderna kvinnan i Norden. En kvinna som lever ett aktivt liv och som varje dag ställs inför nya val. Kraven på prestation är höga, inte bara i yrkeslivet utan även när det gäller familjen, hemmet, vänner och fritid.  De höga kraven gör det svårt att få en bra balans i livet, vilket skapar stress. Eftersom det är väl känt att stress har en negativ påverkan på huden, oroar hon sig för hur hennes livsstil ska påverka huden och i framtiden resultera i synliga ålderstecken. Samtidigt har hon ett intresse för skönhet och hudvård och vet hur viktigt det är med bra produkter. Hon väljer därför varumärken hon litar på, som hon upplever har starka produktlöften och som håller vad de lovar.

Den kalla och torra luften i Norden kräver avancerade produkter för att hålla fukthalten i huden balanserad. Cliniderm har en optimal sammansättning av effektivt fuktgivande ämnen, en s k klimatblandning, vars effekt har säkerställts i en studie. Resultatet visar att ansiktskrämerna i Cliniderm förbättrar fuktbarriären i 24 timmar.

Har nu jobbat i två dagar och nu känns det redan som om man aldrig varit borta, förrutom allt man missat i nya datasystem, regler m.m

Nu blir det att inta soffläge resten av kvällen...




Äntligen är Liams sovrum färdiginrett...


Idag har jag sytt klart gardinkappan pch satt upp hyllorna. Så nu
ska Liams sovrum vara klart för denna gång =)


Så här mysigt blev resultatet


Ska nu bestämma mig för vad jag ska ha på mig imorgon på jobbet.  Det får nog bli något svart och vitt =)

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Home sweet home & inredning


Vi var på afterski varje dag från 15.30. Det var tur att det var så
barnvänligt så barnen kunde krypa/gå omkring på golvet
hur mycket
de ville.

Vi är äntligen hemma, kom egentligen hem i torsdagskväll, men inte haft tid att blogga något förrens idag. Det tog mellan 6-7 timmar att åka till Sälen, 45 mil..puh! Det är inte lätt att underhålla en 1-åring i så många timmar, speciellt inte om han knappt inte sov något på hela vägen...he he Min lilla busunge!


Min älskling ♥ är redo för backarna...

Vi hade med oss våran systemkamera, men den följde aldrig med oss när vi åkte pulka. Så Linda fick ta alla bilder och jag har inte fått dom av henne än, så läger ut dom när jag fått dom.

Idag har jag sytt klart Liams gardinkappa och satt upp hyllor i hans rum, så nu är det så gott som klart inrett i hans lilla rum. Nu blir nästa inredningsprojekt, gästrummet/datarummet och Liams lekrum. Lägger upp dom bilderna lite senare ikväll.

Så här ser det ut i lekrummet för tillfället. Funderar på om jag ska
inreda med svart och vitt eller vitt och grått? Tips mottaget gärna!


Nu blir det lite mys i soffan, sen en tidig kväll för mig eftersom jag ska börja jobba imorgon!!!

Tänkt att det redan gått 14 månader sedan jag blev "mammaleldig" förstår inte vart tiden har tagit vägen..? Imorgon jobbar jag lång dag, från 8.30 - 18.00, kommer nog vara ett vrak när jag kommer hem imorgon kväll, så får se om det blir något bloggande då..

Förresten ni missade väl inte Solsidan som var ikväll? Finns det något mer underbart program?



Lindvallen


Bilden lånad från skistar.com

Tidigt imorgon åker vi upp till Sälen med hela familjen. Så just nu råder det packning för fulla muggar.. Får se om jag kan uppdatera när vi är där, annars hörs vi på fredag

Hoppas att det slutat regna tills vi ska åka, nu är det full regnstorm här nere.

Kram


Saffransbiscotti


Leilas biscotti kan aldrig bli fel, så goda och så enkla att göra!

Leila Lindholms saffransbiscotti

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
råsocker eller pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör ner äggen i det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med sötmandeln och vänd ner i bunken. Forma degen till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker eller pärlsocker.

Grädda längderna i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor. Torka sedan skorporna i mitten av ugnen i 10 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten med skorporna stå kvar i ugnen på eftervärme för att torka över natten.


Nu blir det sängen för min del, ska se om jag orkar göra årsresumen imorgonkväll istället, så trött just nu.

God natt!

Pepparkaksmuffins med fluffig frosting


Detta recept hittade jag hos en av mina favoritbloggar, Starwoman.
Muffinsarna blev så goda.
Dessa kommer jag att baka fler gånger

Pepparkaksmuffins med fluffig frosting

Ingredienser
100 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
½ dl lingonsylt

Frosting:
60 g mjukt smör
5
dl florsocker
1
msk färskpressad citron el limesaft
100
g Philadelphiaost

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda i mjölken. Häll i pepparkakskryddan i smör/mjölkblandningen. Låt svalna. Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt. Blanda i allt annat samt mjölkblandningen. Fyll muffinsformarna med smeten till ¾ i formarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små. Låt svalna, under tiden förbered frostingen genom att vispa smör, florsocker, citronsaft och Philadelphiaosten krämigt. Bred den på muffinsen och garnera med antingen strössel eller lingon.

Lycka till!


Födelsedagstårta


Denna tårta som jag gjorde var gudomligt god! Alldeles för god för
figuren...Det blir en saftig, luftig och framför allt hög tårtbotten


Här kommer receptet:

Tårtbotten

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175º.

Gräddas i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Jag la bakplåtspapper i och runtom formen, så var det lätt att lossa på alltihopa efteråt. Hur du gör och receptet hittade jag hos Annsanns blogg.


Häll ägg och socker i en skål och blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan. Vispa ägg och socker väldigt pösigt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda allt väl.

Häll smeten i formen. Skaka formen lite och slå den lätt i bänken så försvinner en del av bubblorna.

Grädda tårtbottnen i 175º på nedersta falsen i ca 45 minuter. Kolla med en trästicka så att kakan inte är kladdig inuti. OBS! Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.

Dela tårtbotten i tre delar, om du inte ska använda den nädta dag så stoppa den i en påse och frys in och dela den samma dag som den ska användas istället.

 

Tårtfyllning 1 - Marsan/banan
Snabb marsansås (tog 2dl mjölk & 5msk marsanpulver) och ½ skivad banan

Lägg nu på botten nr 2 och fördela chokladmoussen

Tårtfyllning 2 vit chokladmousse

150 gr vit choklad
100 gr philadelphiaost
2 dl grädde

Smält chokladen antingen i vattenbad.  Blanda i philadelphiaosten och blanda sedan i den vispade grädden.


Lägg på den översta bottnen med den skurna sidan upp och pressa ihop tårtan något. Jämna till kanterna om någon fyllning har tryckts ut mellan lagren. Täck hela tårtan med ett jämnt lager av smörkräm.

Smörkräm

Detta använde jag för att spackla tårtan

100 g smör

100 g philadelphiaost

50 g vit choklad

50g mjölkchoklad

Gör så här:

Blanda ihop allt med elvisp till en smidig konsistens.


Locket
150 gr marshmallows
1,5 msk vatten
lite cocosfett
350-420 gr florsocker

Använd två skålar, en av dem måste tåla micro. Smörj skålarna med lite cocosfett. Häll marshmallows och vatten  i den microsäkra skålen och florsocker i den andra, börja med 350 gr. Gör en grop i florsockret.

Smält marshmallowsen i micron i en halv minut, tänk på att effekten kan variera mellan olika microugnar, de sväller ganska mycket så håll koll på dem. Ta ut skålen och blanda runt. Om det blir en slät massa så behövs ingen mer värme. Sätt annars in den i ugnen en halv minut till.

 

Blanda runt ordentligt så att det blir en jämn smet. Häll marshmallowssmeten i gropen i florsockret och blanda allt. Det kan ta ett tag tillsätt mer florsocker om den är väldigt kletig. Mot slutet är det lättare att knåda för hand.

 

Lägg den färdiga fondanten i plastfolie i rumstemperatur, låt den vila i minst två timmar innan den ska användas.

Innan den ska monteras på tårtan


Knåda pastan så att den blir mjuk och smidig och börja kavla ut den.  Jag använder en kavel i plast, tycker det är mycket lättare med en sån.  Använd florsocker att  ”mjöla” med under pastan när du kavlar och vänd på locket ofta, om det fastnar i underlaget är det nästan omöjligt att få det att lossna.

Kavla ut pastan tills den är 2-3 mm tjock. Diametern ska vara tårtans diameter plus höjden x 2 plus minst 8 cm så blir det lättare när locket ska formas över tårtan.

Använd kaveln och rulla upp locket eller använd dina händer och lyft försiktig locket och lägg den mitt på tårtan. Det brukar gå bra att flytta locket om det hamnar alldeles snett.

Forma sedan pastan över tårtan med torra händer och arbeta uppifrån och ner och runt kanterna så att locket formar sig efter tårtan. Tryck till nederkanterna så att de fäster mot smörkrämen.

Skär rent kanterna med en vass kniv.

Sen så gjorde jag lite gräs av spillet av mmf:en. Tog lite karamellfärg och knådade in.



Nytt år, nya möjligheter

Sitter framför datorn med en stor kopp kaffe och undrar över hur jag ska ha ork att kliva upp på mornarna nu när jag ska börja jobba om 2 veckor...puh!! Ja det ger sig väl, måste man upp så måste man upp.

Då var det nytt år. Nyårsafton spenderades hos vänner. En lugn tillställning med god mat och dryck. Jag gjorde en chokladcheesecake, men glömde att ta ett kort på den...men god blev den allt.

Nyårsdagen var man seg efter att varit uppe till över klockan 2 på natten och Liam vaknade kl 8, ingen sovmorgon här inte. Sen stog jag mest i köket hela dagen för att förbereda inför Liams sista 1-års kalas. Så seg var bara förnamnet denna dagen..

Igår hade vi kalas för Liam (igen). Jag hade gjort pepparkakscupcake, Leilas saffransbiscotti, saffransbullar och en alldeles egen tårta som jag blev så otroligt stolt över.!


De supergoda pepparkakscupcakes som vi åt igår


Perfekt att ha en köksö när man bjuder till kalas


Den supergoda tårtan som jag gjort helt själv, från topp till tå. Den
innehöll, marsansås, banan, vitchokladmousse och chokladsmörkräm.
Jag gjorde egen mmf och dekorerade även med mmf ( marshmallowfondant)
som jag gjorde så att det skulle se ut som gräs =)


Liam öppnar lite paket


Åhh vad han älskade sin bobycar!

Kalaset blev lyckat och allt jag bakat var en succe, lägger upp alla recept ikväll. Ska knåpa på en nyårskrönika senare idag, hoppas att den kommer upp ikväll den med. Nu ska jag ta och göra mig slappa lite i soffan med nya h&m katalogen. Längtar så tills våren!!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus