Grattis Johanna & Tobias


11 dagar innan beräknad födsel födde Johanna en liten Isabell. Den söta flcikan vägde 3355kg och var 50cm lång. Nu är de bara hemma och myser med den nya familjemedlemmen. Man börjar verkligen att längta efter de lillaknytet som är i magen. 106 dagar kvar....

Nya grannar


Idag när jag kom hem från jobbet så hade ett nytt hus på vårat område poppat upp. Under detta året ska det komma 5st hus till. Det är jättebra tycker jag att det är fler som bygger så att detta område kan bli klart.

Boande


I helgen fick jag ett ryck. Bakade 4st limpor, gjorde egen plommonmarmelad. Städade, drog ur ALLT ur garderoben för att rensa bort det som skall slängas samt alla sommarkläder som jag inte kommer att behöva på ett bra tag. De står ju i mammapraktikan att vid denna tid börjar man fixa och dona i hemmet inför nedkomsten.

BlomlådaHittade denna blomlåda på www.jula.se av alla ställen. Funderar på att köpa sånna till huset. vad tror ni?

Mammapraktikan


I förrgår var jag och hälsade på Kajsa som har en son på 6 veckor. Hon lånade ut sin mammapraktika till mig. Jag har faktiskt inte läst så mycket om graviditet någon stanns. Bara om det är något speciellt man undrar över, så letar jag upp det på internet. Jag känner att jag inte har behovet att läsa en massa.. Men mammapraktikan rekommenderar jag att läsa när man gått ca halvvägs i graviditeten.

Redan vecka 25


Uträkning utgår från dagens datum: Lör 29 aug 2009.
Din graviditet startade Ons 11 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 25 mar 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 172 av 280. (61,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 3 fulla dagar (v24+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 15 dec 2009
Du har 108 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Egna tankar: Jag mår fortfarande jättebra. Men som jag skrev i vecka 24 så börjar det göra ont i fogarna, mer och mer.. När jag är ute och går så känns det verkligen att man har en massa fler kilon än innan.

Kärlekens dag 090822


Förra lördagen gifte min bästa vännina sig med Christoffer i Otterstad kyrka - Lidköping.


Jag fick äran att vara tärna på deras lyckligaste dag (förrutom när de födde deras son) det var inte de lättaste att vara gravid och stå still i kyrkan i högklackat i ca 1h....


Jag och bestmannen                                                   Det fina brudparet


Även deras son fick vara med på ett hörn, världens sötaste


De hade riktigt tur med vädret. När de åkte från kyrkan började det små regna. Sen var det uppehåll resten av kvällen med strålande solsken


Som tärna ska man ju även hålla tal...


Buketten som jag hade                          Min älskling och jag =)


Kvällen var verkligen lyckad. Fast det var mycket stress och planering...Nästa gång är det hennes tur att vara med att planera mitt bröllop


Hej v 24Då var man redan i vecka 24. Mår fortfarande bra, men som sagt det börjar kännas i kroppen att man blir tyngre och tyngre. Om man sitter eller står för mycket. Men nu har halsbrännan börja komma...

Varje dag, samma problem...

Är det någon fler än jag som har samma problem varje dag. Vad man skall äta till middag? Jag vet aldrig vad vi ska äta, och Henrik har oftast inte heller något förslag. Så ofta slutar det med att vi äter fil och flingor eller att vi äter jättesent och är griniga eftersom det tagit sån tid för oss att komma på vad vi vill äta, och orkar göra... Jag har för många år sedan försökt det där med matlista, men det funkade ju typ aldrig. Kanske ska börja med det igen. Hur gör ni? Några tips?

Nu håller jag då på att göra kycklingwok, men vad ska vi äta i morgon???

Har jobat första dagen efter semestern idag. Det gick bra, men vad trött jag är nu. Inte så att jag jobbade ihjäl mig idag, men det gick bara så segt. La mig i soffan direkt när jag kom hem. Hade så ont i ryggen. Sen så har jag inte sovit så bra i natt heller. Låg och vred mig i sängen minst 1000 ggr kändes det som. Sen så när man precis somnat ca 30 minuter innan klockan ska ringa så börjar de gräva på granntomten kl 06,30. Hopp...Hoppas på bättre sömn inatt.

Mysig middag, sista semesterdagen
Håller nu på att göra en mysig middag till min älskling. Potatisgratäng och kotlett. Måste fira våran sista semesterdag. Sen blir det mys i soffan & filmen Ps. I love you. Världens bästa film. gråter varje gång jag ser den.

Vecka 23 (22+4) & svininfluensa

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 16 aug 2009.
Din graviditet startade Ons 11 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 25 mar 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 159 av 280. (56,8%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 4 fulla dagar (v22+4).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 15 dec 2009
Du har 121 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag mår som fisken i vattnet nu för tiden. Mår inte illa alls. Nu börjar jag dock sova dåligt. Vet inte riktigt hur jag ska ligga för att det ska bli skönt. Sen så får jag ont i benen och svanken om jag står allt för länge, eller sitter för den delen. Hoppas bara att man slipper få foglossningar.

Sitter och kollar runt på gravid forum. Där skrivs det en massa om svininfluensan. Om hur farligt det är osv.. Är det någon som kommer att vaccinera sig? Jag ska nog inte göra det, eftersom det inte finns några tester som är gjorda på gravida ang biverkningar m.m.

Kallare tider

Nu börjar det kännas att hösten är på väg. Kallare i luften och kvällarna blir bara mörkare och mörkare. Rätt så skönt att värmen är borta, det var lite jobigt när det var som varmast. Man tål inte värmen lika bra när man är gravid. Förr frös jag ständigt, men det gör jag inte längre.  Jag tycker att höst är rätt så mysig årstid, bara det inte regnar utan bara kyligt och sol. Löven som faller....


Även Sören tycker att det är skönare när det inte är så varmt. när det var som varmast låg han helt deckad på golvet..stackars katt.

Uppdatering- stenläggning
Nu börjar det hända lite saker på tomten. Men fast de har hållit på i flera flera timmar så syns det inte lika mycket. Allt grundarbete tar sån tid.


Så nu kan vi äntligen parkera bilen på uppfarten. Om vi har tur och om det slutar regna konstant så kanske vi kan lägga ut matjord nästa vecka och sen så gräsmatta. Nu börjar det hända grejer. det ska bli så skönt sen när vi är helt klara. Det kommer nog att dröja, men då kan man äntligen pusta ut och njuta fullt ut av att bo i hus. Nästa år ska vi planera häck runt tomten, för att minska insynen in till oss.

Slitit i köket, hela dagen...

Igår var jag som en liten hemmafru. Shit vad jobbigt det var. Fixade mat till killarna när de höll på med stenläggningen. Lunch, fika, diska, baka. Stog nog i köket hela dagen och kvällen. Och sen hade jag tok ont i benen och ryggen. Men de var då nöjda, men all service och mat. Så nu i eftersmiddag ska jag ta ett välförtjänt fotbad.


Bakade min mosters strösselkaka, supergod blev den.


Sen så bakade jag bullar. Nu fick jag användning av mina nya kökshandukar.

Nu börjar man verkligen längta....


Förra veckan var jag och besökte Kajsa och Mattias, de har nyligen fått en son4,4kg, som heter Åke. Iof så gick hon över 2 veckor, men ändå. Bra gjort Kajsa att du orkade kläcka =)  Det var lite svårt att få ett foto på Åke när han var stilla och inte gjorde någon rolig min. Men han var säkert less på allt folk som hade varit och tagit kort på honom.


När jag var där så blev det mycket prat om förlossning och sånt. jag är faktiskt inte orolig över detta. Har alla andra klarat av det, så gör jag också det. det är min teori!

Men nu när man varit och hälsat på massa folk som har fått barn så börjar man verkligen längta efter den lilla krabaten man har i sin mage. Går in i vecka 24 på tisdag. det har verkligen gått fort hittils tycker jag.  Framför allt min semester på 4 veckor som tar slut idag. Tänk om man kunde ha haft längre semester. Men som min kompis Emma säger. Ju längre du jobbar, ju fortare går det och ju fortare går tiden tills du ska bli mamma. Jag planerar nog att vara ledig 2 veckor innan beräknad förlossning. Hur har ni andra gjort? Bokade in en tid att gå på föräldraträffsmöte med försäkringskassan, där de ska gå igenom hur man kan/ska göra. Det blir nog bra eftersom allt krångel man har hört om hur man ska eller inte ska göra när det gäller föräldrapenning och sånt.

Vi var även och besökte Linda och Danne och deras son Milo och så klart deras hund Pandora.  Milo är endast 4½ månad, men sitter redan i en gåstol.

Om inte Henriks chef hade ångrat sig, så hade vi också haft en hund. Har verkligen velat ha en hund sen jag var liten. Men eftersom vi inte vill lämna den hemma själv så måste Henrik ta med sig den till jobbet och det godkände inte hans chef. Så då blir det ingen hund...än så länge iaf...

Barnvagn & bilbarnstol


Bild lånad från www.detskyraj.cz

Igår var vi hela dagen i Jönköping och kollade på barnvagnar och bilbarnstolar. Nu har vi nog bestämt oss för en Teutonia Cosmo barnvagn. Eftersom en del krav speciellt från min sida var att den skulle vara lätt och smidig. Kunna vända på en femöring. Kunna låsa framhjulen samt fälla handtaget upp och ner, sen att den är snygg är ju ett plus...


Bild lånad från www.akta.se

När vi titade på bilbarnstolar så hade jag redan bestämt mig för att jag ville att barnet skulle få maximalt skydd. Och det får den med en sån här bilbarnstol, då sidoskyddet för huvudet är mycke större och extra starkta än andra bilbarnstolar. Samt att jag ville ha en bas som man klickar ner bilbarnstolen i. Så det får bli en Akta Graco Logico s. Vi har inte beställt något än, men de sa på ställena vi var på att det kan vara en leveranstid på upp till 8 veckor. Så om några veckor får vi beställa och sen säga att vi inte hämtar den förrän någon vecka innan förlosningen. Man vill ju inte elelr rättare sagt jag vill inte att ta hem sakerna och sen så går det inget bra....

Canon 500D


Vi funderar på att köpa en ny "riktig" kamera nu när vi ska få barn. Man kommer nog att ta hur många kort som helst och då är det ju bra att ha en kamera som hinner snappa upp allt barnet gör. Canon 500D har fått bra betyg och är en bra amatör kamera.

Solen skiner


Solen skiner som aldrig förr. Vi har varit på stranden halva dagen och resten av dagen så har Henrik grejat med garaget.  Sitter nu under parasollet och njuter av värmen. Det går inte att sitta i solen när man inte är nära något vatten att svalka sig i. Blir så varmt. Speciellt när man är gravid. Men man ska inte klaga, de är kanske sista värmen innan hösten kommer, vem vet?

Kategorier

Varför vill intemina kategorier fungera? Om man klickar på husbygget så kommer det bara upp det senaste jag la in där, ej allt. Är det ngn som vet vad jag ska/kan göra åt saken?

Åhus


Väl framme i Åhus så tog vi in på en camping som hette regenbogen camping. Det var si så där väder första dagen men andra dagen var det växlande väder så off to the beach!
Vi var bara tvungna att äta lite Åhus glass. För mig när man bestället 2st kulor, så är det 2st kulor glass. Men här är det 3ggr så mycket. Jag orkade inte ens äta upp all glass.


Dag 2 i Åhus var det strålande solsken. helt underbart. Vi var på stranden hela dagen. Magen växer då i färdriktningen. De senaste 2 veckorna tycker jag att den växt jättemycket. Vi hade tänkt att åka till varberg i söndagskväll, men tydligen så skulle det även där komma in ett riktigt ruskigt regnoväder, så vi stannade i Åhus än en dag eftersom det skulle bli sol där. Tror ni att det var sol när vi vaknade i måndagsmorgon? Nope, det åskade och ösregnade. Så då bestämde vi oss för att åka hem igen.

Nu är vi väl hemma, har städat, diskat, handlat mat då det var eko i kylen. Här är det inte heller så bra väder. Varmt med grått. I morgon säger de då att det ska bli sol. Vi får väl hoppas på det. har ju 1½ vecka kvar på semestern.

Bye bye Öland


Vi är inga turist "nördar" som åker omkring och tittar på alla turist saker man kan se på. Men Slottet och soliden var vi ju tvungna att åka till.


Men så klart när vi bestämt oss för att lämna öland, då kommer solen, typiskt. Ja, ja nu åker vi ner mot Karlshamn. Jag har nämligen bott där i 2 år, när jag läste medieteknik vid BTH. Men när vi väl kom dit och ätit på mitt favorit bauetteställe så hittade vi inget bra ställe att campa på. Så upp med GPS:en..hm.. vart ska vi åka nu? Det blev Åhus. Henrik har varit där typ varje år när han körde motocross, så han kände till stället.

Öland - BorgholmEfter 4 nätter i Böda bestämde vi oss för att åka söderut igen. Vi åkte ner till Borgholm och stannade där en natt. Även här hade vi havsutsikt. Solen var framme en snabbis, så jag passade på att sola lite.


Det var invassion av nyckelpigor där vi campade. Precis över allt. Aldrig sätt så många pigor.
Vi strosade runt lite på Borgholm. Efter mycket sittande i bil/husbil i lite över 1 vecka så började jag känna det i ryggen. Den här dagen var inte rolig. Aj aj min rygg. Orkade knappt gå. Men lite fick jag se iaf, och köpte en tröja. Men även här så började det ös regna..Hur mycket regn kan det komma!??


Öland - mycket cykling

Här har vi cyklat till där Malin och Fredrik campade. Vi cyklade totalt 3 mil den dagen. Här sitter vi och äter räkor och baguetter samt dricker vitt vin. Inte jag dock, för mig blev det coca cola.


Det var en dag som det var riktigt varmt och skönt. Då fick man verkligen passa på att ligga på stranden.

Iväg igen - Öland

Vi var hemma på lördagskvällen. Sen på söndag morgon (tidigt även denna gång) lånade vi svärföräldrarnas husbil och började köra mot öland. Jag har aldrig varit på öland så det skulle bli spännande. De säger ju att det är ofta fint väder där, så det var det jag hoppades på.
Vi blev så klart fikasugna när vi kört lite mer än halvägs och försökte hitta någon stanns att fika, nära något vatten. Hej hopp så hamnade vi inne i småländska skogen. Ja ja, vi orkade inte leta mer så vi stannade här och fikade på ett kalhygge.


Tur att mamma hade skickat med oss sina nybakta moccarutor. Mums.
Hitils på semester så har vi varit förföljda av regnet. bara 1 dag som det varit soligt. Så när vi åkte över ölandsbron och såg detta så bådade det gott...


Här ser man vart vi stod. Det kallar jag havsutsikt. Böda heter stället där vi stannade. Det ligger på norra öland. Här hade vi tänkt att stanna några dagar iaf.
Senare på kvällen gick vi på upptäcksfärd. Vi hamnade ute på en udde. Gissa vad som gick ute på udden, jo kossor. Vilka lyx kossor.

Men regnet kom även hit. Som sagt inte jättetur med vädret. här sitter vi och äter lunch med malin och Fredrik som också anlänt till öland. Vi spelade Uno och hade det trevligt i kylan.
Ibland får man sina böner hörda osh det började spricka upp. Så vi bestämde oss för att ta en cykeltur. Tur att vi hade med oss cyklarna, tror jag aldrig cyklat så mycket förr.

Sen bar det av söderut


Tidigt lördag morgon bar det av hemmåt. Vägen från Umeå till Sundsvall är det bara skog skog skog känns det som. Vi åkte tidigt på morgonen. Klockan 06.30, jag är INGEN morgon människa, kan jag erkänna. Försökte att somna i bilen, men det gick si så där. Så jag fick syselsätta oss med något annat. Melodikrysset tänkte jag lösa.


Det gick väl inge bra det heller, kunde typ hälften. Jäkla kärringlåtar som man aldrig hört. Så då var inte det nå roligt längre så då kom Henrik på ehn rolig syselsättning

Jag skulle blunda så skulle han gömma en hlgren bil någonstanns i bilen och när jag hittat den så fick jag äta upp den. Måttligt roligt

Hälsade på en kär gammal vän


När man är hemma i Umeå får man passa på att hälsa på de personer man knappt träffar längre. Så förra torsdagen besökte vi en gammal barndomsvän till mig som snart ska bli mamma för första gången. De håller på att bygga klart sitt hus innan barnet kommer i mitten på september. Bråttom!! Stackars Tobias som får jobba ihjäl sig. Men han gör ett riktigt bra jobb.Av det gamla gänget från förr så har typ alla fått eller ska få barn detta året. Helt sjukt vad barn det förd under 2009. De säger att detta året är det baby boom, precis samma som det år vi föddes 1981. Här står Johanna och poserar på övervåningen. Blev riktigt avundsjuk att de kommer att göra klart övervåningen. Jag vill oxå ha en övervåning som är klar.Henrik blev avundsjuk på att de har ett dubbelt så stort garage som oss. Med träningsyta och toa med dusch.

Utan internet i 1 vecka

Eftersom jag har varit utan internet i 1 vecka har jag inte kunnat uppdatera bloggen. Under dagen kommer jag att uppdatera allt som hänt under föregående vecka. Jag måste bara städa och tvätta, det blir mycket skit efter 2 veckor på resande fot i en resväska.

Iphone


bilden lånad från http://myhallin.files.wordpress.com

Då har man lämnat in sin Iphone för andra gången. Förra gången så lagade de inte ens den, utan jag fick en ny. Nu får vi se hur det går denna gången... Den hänger sig hela tiden, nu sist så gick det inte att ladda den eller göra något med den i huvud taget. Har fått en lånetelefon som det knappt går att skicka sms på. Hur klarade man sig förr?

Redan i v 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Barnet
Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus