Fiskgratäng
Denna lätta och goda rätt gjorde jag igår till middag4 port
400 gram fiskfilé |
1 msk smör
|
1 tsk salt |
1 st fiskbuljong |
150 gram räkor |
1 knippa(en) dill, finklippt |
Gratinering |
2,5 msk riven ost
Gratängsås |
3 dl matlagningsgrädde |
1 tsk vetemjöl |
fiskspad |
1 st äggula |
salt |
peppar
potatismos egengjord
Skär det halvtinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor.
Smörj en ugnsfast form. Lägg fisken i formen och salta. Tillsätt fiskbuljongen och koka i 200 grader varm ugn i 10-15 minuter.
Gör gratängsåsen. Blanda grädden, mjölet och fiskspadet och hetta upp i 3 minuter. Tillsätt äggulan och kryddorna och dillen.
Lägg räkorna på fisken och slå såsen över. Spitsa potatismoset. Strö på osten och gratinera i 250 grader varm ugn tills rätten är genomvarm och har fått fin färg.
|
|

Kommentarer från er söta läsare.
Trackback