Egengjord Chokladmousse

Förr förra helgen gjorde jag en egen daimchokladmousse. Har ätit den en gång tidigare, på Emmas möhippa. Det är den godaste chokladmoussen jag någonsin ätit.
Tid: 1 ½ timme, varav 1 timme i kylskåp
4 portioner
Du behöver:
Daimchokladmousse:
· 2 dl vispgrädde
· 60 g marabou daimchoklad (cokladkakan)
· 1 ägg
Limemarinad:
· 1 lime
· 2 msk flytande honung
Bär:
· 3/4 - 1 liter jordgubbar (färska eller frysta)
Gör så här:
Chokladmousse:
Smält chokladen i vattenbad på svag värme, precis så att chokladen smälter. När den börjar bli mjuk, rör om med en gaffel så märker du när den inte behöver värmas på mer. Detta är viktigt för att chokladen inte ska bli för varm så att moussen blir klumpig när den blandas med ägg och grädde (som har lägre temperatur).
Vispa grädden. Vispa upp ägget med elvisp eller vanlig visp. Tillsätt sedan den smälta chokladen under kraftig omrörning eller kör med elvispen på låg hastighet.
Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.
Häll upp moussen i fina serveringsglas. Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme.
Limemarinad:
Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda rivet skal (spara ev lite grann till garnering), limesaft och honung i en skål.
Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i marinaden. De kan ligga där några timmar om man vill men minst ca 15 minuter. Låt marinaden med jordgubbarna stå kallt till servering.
Vid serveringen:
Fördela de marinerade jordgubbarna över chokladmoussen.
Ät och njut!

Kan meddela att den va sk.t god!!!!!!!!!!
Hej!
Det där såg riktigt smarrigt ut! ska jag prova göra jag med! Brukar kika in här och kika lite på ert fina hus. Vi skall nämligen bygga ett likadant=) I sen vår kommer det nog skulle vi tippa! Har ni några tips och ideér ni vill dela med er så lyssnar vi gärna=) Lycka till i slutet av graviditeten och till förlossning!
Hälsn Sara och Henrik