Underbar dag i Göteborg


Jag & Liam i parken vid Storan

I lördags åkte jag & Liam till underbara Göteborg. Eftersom det var göteborgsvarvet så var det väldigt mycket folk överallt. Vädret var strålande, ca 22 grader i skuggan. Jag och syrran köpte sushi och gick och satte oss i parken. Vi provade ett nytt sushi ställe på drottninggatan, usch vad besviken jag blev, inte alls gott. Nästa gång blir det ett säkert kort antigen sushi i Partille eller den på Eklandagatan.

Liam tyckte det var så roligt att sitta och titta på allt folk i parken. Om jag hade varit rutinerad så hade jag tagit med mig en filt, ska lägga det i bilen så det alltid finns med.

Sen var det tänkt att vi skulle gå i affärer, men eftersom Liam nästan inte sovit något på hela dagen så var han supertrött och grinig så det blev världens snabbaste shopping. Köpte en klänning och en bikini(får se när jag använder den...i vassen)

Nästa gång vi åker dit får vi se till att sova över så man får en hel helg.


Liam & syrran

Tre gånger i rad!

Är det en rutin om Liam sovit hela natten tre dagar i rad? Helt underbart är det i alla fall. Visst sover han mindre på dagarna nu, men det gör ju absolut ingenting nu när man äntligen känner sig utvilad efter 5 månader utan sömn...

Liam fick häromdagen testa på att gunga lite. Lekparken som är närmast där vi bor han tyvärr ingen babygunga, men det gick bra ändå.








Ni får ursäkta bildkvaliteten, tagen med Henriks mobil.

Igår var det underbart väder, 20 grader varmt men väldigt fuktigt i luften. Även idag är det varmt och fuktigt men tyvärr har molnen vunnit över solen...Har nu laddat Iphonen med ljudböcker och musik så blir en långpromenad senare idag. Det svåra med värmen är hur man ska klä Liam, inte för varm och inte för kallt...hm..

Sittdel




Liam testar sin sittdel

Idag testade vi att sätta Liam i sin sittdel, eftersom han knappt får plats i liggdelen längre. Han är ju som sagt fortfarande lite ostabil, men han är ju bara snart 5 månader. Han somnade skönt när vi var ute och gick i 2½ timma idag. Imorgon får jag besök av Frida och hennes Anton. Om det är fint väder imorgon så ska vi luncha på stan.

Nu är det sängen för mig!

Natti

Vit bänkskiva


Min vita köksassistent passade som handen i handsken. Numera används
den flitigt så lika bra att ha den framme.


Ny vit bänkskiva, istället för den i ek som vi hade innan.

Här är lite bättre bilder på hur det blev i köket, så mycket smidigare att rengöra en bänkskiva i laminat än i ek. Vi är verkligen supernöjda. Vi valde även en underlimmat ny diskho från Franke som passade utmärkt.

Varmt


Tur att man har en altan så man kan sitta ute.

Imorse regnade det massor, men sen mitt på dagen blev det uppehåll och jätte varmt och kvavt, tror det var upp till 18 grader och när solen tittade fram så kändes det i ansiktet. UNDERBART!

Idag har lilleman inte velat sova som han brukar göra på dagen. Nyss fick vi äntligen han att somna, var så övertrött, så vi får se hur denna natt blir. Som tur är ska Henrik vara hemma imorgon bitti, så då får han gå upp i natt och stoppa in nappen. Liam sover nämligen i egen säng i eget rum numera.

Bak pågår...


Bakar phiadelphiabullar i långpanna

Satte igång och bakade ändå. På bilden ser ni vår nya vita bänkskiva. Den i ek som vi hade innan sprack i limningen så vi fick en ny på reklamation. Visst är ek snyggt, men det är för mycket underhåll och vi tyckte att det skulle passa med en vit bänkskiva istället. Tog bilden med mobilen, lägger upp en bättre bild på hur det blev i köket när mannen kommit hem med kameran. Nu ska jag ta och värma på lite mat åt lillgubben, potatis -& palsternackspuré som är favotiten, han får även lite katrinplommon till eftersom han blivit jättehård i magen. Tänkte senare idag göra lite majspuré till honom och frysa in.

Att sitta i soffan är så roligt


Liam älskar att sitta i soffan och klia på kuddarna

Det är så roligt att bara sitta och titta på när Liam sitter i soffan och kliar på kuddarna.  Nu sover min skatt, han somnade i min famn när jag skulle rapa honom, han fortsatte sova även när jag la ner honom i sängen och då brukar han alltid vakna. Han måste ha varit jättetrött, inte konstigt som han har vaknat i natt samt att han somnade 1 timma senare och klev upp 1 timma tidigare än vanligt.

Sitter och funderar på om jag ska orka baka bullar eller inte. Hittade ett bullrecept hos Gourmet-morsan. Brukar alltid göra bullar med kesella i, men har inget hemma och kan inte åka och handla nu när Liam sover. Skulle egentligen behöva städa här hemma, men väntar med det så inte lilleman vaknar.

Morgonmys


Äntligen börjar Liam gilla att sitta i sin stol. Men sidoskyddet som vi
köpte till stolen kan vi inte använda, för Liam får inte plats i stolen då.


Nu sitter jag och äter frukost. Inatt har det inte blivit så mycket sömn. Klockan 07.15 vaknade Liam av att det gjorde ont att bajsa, så då var det bara att kliva upp för familjen. Har nu ätnligen druckit lite kaffe. Ute så vräker det ner regn, inte så inspererad att gå ut & gå senare idag. Snart ska Liam få mat, sen sova sin förmiddagsnap. Passar nog på att sova också.

Mitt ALLT


Kärleken till ett barn övervinner allt!

Det finns inget jag inte skulle göra för Liam.

Grönt är skönt!


Nya gardiner som mamma har sytt

Innan jag bestämde mig för att köpa en egen symaskin så bad jag mamma sy ett par gardiner till mig. Jag älskar verkligen grönt. Det finns väldigt mycket av den färgen i huset numera. Kuddar, gardiner,
filtar, dukar m.m. Det är så somrigt med den färgen tycker jag!

Hallen




Äntligen är jag nöjd med hur jag möblerat i hallen.

Det tog bara 1½år innan jag blev riktigt nöjd med hur jag möblerat i hallen.
Det enda som ska fixas är att foto på Liam ska upp som tavlor istället för
de som är där idag.

Huset - Trädgårdsplantering


Jag har verkligen inge gröna fingrar, men detta tyckte jag att jag gjorde fint

I helgen har vi verkligen slitit med våran trädgård. Det regnade som bara den,
men det fick inte stoppa oss!




Det var tur att pappa hjälpte oss med att plantera 180 st häckplantor,
annars hade vi aldrig hunnit göra det själva.

När mamma och pappa kom ner för dopet på Liam så passade vi på
att plantera häck när vi endå hade planteringshlälp. Så nu får vi hoppas
att den tar sig och växer upp och blir fin.




Vi planterade även Tujor på framsidan och la vit sjösten runtomkring








Även detta planterade jag i helgen, som står vid grovingången


Tre stycken Buxbom står viod garaget, vi ska även här lägga vi sen under
krukorna.






På den bruna pläten, som jag snart blir grön ska vi plantera ett träd
så småningom.


Snart ska vi sätta upp ett altanräcke, vitt blir det.


Planterade även svarta vinbärsbuskar

Sedan jag började amma så har jag konstant gröt i skallen känns det som.
Visst en stor del är nog att jag inte får tillräckligt med sömn heller. Men saken
är att vi åkte till blomsterlandet för att köpa röda vinbärsbuskar, men jag
så virrig som jag är tog svarta vinbärsbuskar. Det blir ju god saft iaf av dom...
Så nu får jag åka och köpa röda vinbärsbuskar också.


Mit trädgårdsland som jag sått lite smått och gått

Som sagt inga gröna fingrar här inte. Men sen vi byggde huset så har jag
tänkt att jag ska ha ett eget trädgårdsland där jag ska odla en massa grönsaker.
Så i söndags sådde jag morötter, sallad, rädisor, sockerärtor, kålrot, palsternacka,
persilja, dill och satte potatis och jordgubbar. Så nu får vi allt hoppas att det tar sig!

Dopet i bilder


En JÄTTE fin klänning som mamma hade sytt till Liam












Hemmagjorda frallor, kycklingsallad med egengjord rhode island sås
som svärmor hade gjort.


Tårtorna som vi hade gjort


Mamma busar med mitt kusinbarn Emil

Då var äntligen dopet över. Det gick jättebra, Liam var lugn hela tiden, lite kräksklännigen bara. Vi hade riktigt tur med vädret, strålande solsken. Tur det eftersom vi var 40 st som skulle samlas hemma hos oss och äta och fika, så det var tur att solen behagade att titta fram så vi kunde sitta allihopa på altanen och äta. En riktigt lyckad dag!


Bus med morbror Mikael


Liam gillar verkligen att busa med sin morbror



Även fast de inte träffats så ofta så gillar verkligen Liam att busa med sin morbror. Det är nu när man fått barn som man saknar sin familj ännu mer, som bor 100mil bort. Längtar redan tills vi ska åka upp till norrland i sommar.

Villervalla


Shoppat till Liam. Två stycken solhattar från villervalla, napphållare
och en haklapp nu när han ska äta "riktig" mat
.

Köpte två stycken solhattar som kommer att passa superbra nu till sommaren. Var tvungen att köpa två stycken, man kan ju tappa en samt att båda var skit snygga. Numera när jag är nere på stan och kollar i de få affärer som finns i denna stad så blir det inget inhandlat till mig mer, utan bara till Liam. Så mycket roligare att handla till honom. Nu har han storlek 68 på kläderna, men några kläder i storlek 74 kan han ha. Vad tiden går fort och vad fort han växer min stora pojke.

Villervalla är verkligen ett av favorit kläderna, snygga och bra kvalitet. Lite dyrare än om man går på Lindex eller H&M, men det är de ju värt =)

Stora pojken!


Den 21 april firades Liams 4-månadersdag med lite smakportion av
morotspuré.


På Liams 4-månadersdag var vi nere på BVC för en månadskontroll. Han är verkligen stora pojken. Han hade gått upp 925 gr på 1 månad och växt 3½ cm, så 7950 gr och 66,5 cm lång var han. Så sen den dagen bestämde jag mig för att sluta amma varannan timma och dra på det lite till åtminstone var 3:e timma och nu när han skulle börja få lite riktig mat så borde han stå sig lite längre.!

Första gången han åt smakisar så gjorde han ingen min alls, det var som om han ätit sånt hela tiden. Han gillade det verkligen. Så nu har jag gjort en massa egna purér och fryst in. Palsternacka, potatis, morot, gröna ärtor. Favoriten var potatis-& palsternackspuré.


Babysim


Liam och jag på babysim


Tänk om man kunde slicka i sig allt vatten, mumma!


Handen den är go´den

Liam har börjat på babysim. Han gör inte så mycket väsen av sig i vattnet. När han ligger på rygg så njuter han bara & har handen i munnen. Han har inte riktigt insett att man kan sparka med benen i vattnet, men det kommer väl tids nog. När han ligger på mage så försöker han slicka i sig hela bassängen. Imorgon är det dax igen. Förra gången fick barnen dyka.

En egen symaskin




Jag har äntligen införskaffat mig en egen symaskin!

För några veckor sedan köpte jag en alldeles egen symaskin. Henrik tyckte att det var en onödigt inköp och sa att nu ville han verkligen se att jag skulle sy något. Så det första jag gjorde nör jag kom hem var att sy min första gardinkappa. Innan har jag lånat grannens när mamma varit på besök och jag velat att hon ska sy något åt mig. Men nu ska jag lära mig själv!


Så här ser kappan ut, som jag satt upp i tvättstugan. Ni får ursäkta det mörka fotot

Jag blev riktigt nöjd må jag säga. Tyget köpte jag på IKEA, dom har fått in en massa fina tyger, tror nästan att jag måste ta mig en tripp dit snart.


Matstol köptes till Liam nu när han börjat äta smakportioner

Sensodyne Fluor


Då var det buzz dags igen, denna gång skulle jag testa tandkräm

För några veckor sedan fick jag ett nytt paket från buzzador. denna gång sensodyne flour.

Sensodyne Fluor har nu kommit ut med en ny förbättrad formulering. Den nya Sensodyne Fluor har en klart förbättrad smak och den ger en annan känsla av renhet. Den innehåller kaliumnitrat, en aktiv ingrediens som har kliniskt dokumenterad effekt mot ilningar i tänderna. Redan efter tio dagar märks en klar förbättring

Sensodyne tandkräm innehåller fluor, som ger ett effektivt skydd mot karies, och är därmed en fullgod tandkräm som är speciellt anpassad för att användas varje dag.

Jag gillade inte riktigt denna tandkräm, jag vill att det ska kännas i munnen efteråt, vara en stark minsmak, men det hade inte denna tandkräm. Så detta rekommenderar jag inte.

Projekt övervåning


Nu är det nästintill färdig isolerat på övervåningen.

Nu håller vi på att sätta upp gipsskivor. Målet är att vara klar till augusti/september. Vi har tänkt eller snarare jag, att vi ska flytta "tv-rummet" på övervåningen och ha ett mer sällskapsrum på nedervåningen där tv-rummet är idag. Kanske ha en mindre tv där. Vi har inte riktigt bestämt oss för hur det kommer att se ut där uppe, men ett tv-rum, två stycken sovrum alt lekrum & en walk in closet och ett badrum med dusch och badkar.

Länge sedan...

Ja det var ett tag sedan jag bloggade, tror det var över en månad sedan. Vad har hänt sedan dess? Jo, jag har fyllt år, 29 härliga år. Fyllde år den 15 april.


Jag gjorde en egen tårta, chokladtårta med hallonmousse

Eftersom jag skulle baka en tårta till Liams dop var jag tvungen att testa baka den så då gjorde jag det till min födelsedag. Den blev riktigt god. Chokladtårta med hallonmousse. Lägger ut receptet senare. Nu när man kommit upp till åren så önskar man inte sig så mycket presenter. Men något som jag har önskat mig länge är en köksassistent, och det fick jag en vit!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus