SJ


Liam sover så gott på tågresan upp till Umeå

Resan hit upp till Umeå gick bara bra, för Liams del iaf. Jag sov knappt någonting. det fanns inte så mycket plats för mig i sängen, Liam tog upp den störta platsen, även om han är minst..=) Han sov i 2 timmar innan han ville ha mat och sen sov han från 22 till 03, innan han ville ha mat. Han vaknade så klart några gånger innan dess, men då var det bara att stoppa in nappen så somnade han om igen.

Tror nästan att jag får ta och köpa mig ett tåg =)

Här hemma i norrland så snöar det, som om jag inte hade fått nog av snön! Idag har Liam sovit nästan efter varje måltid. Riktigt duktig pojke.

Imogon ska jag på träff med gamla tjejgänget. Vi var 4st varav 3 st av oss har fått barn under 2009. Så det blir roligt att ses igen med barnen.

Nu väntas mat, mammas hemmagjorda älgfärsbullar!

Kram

Åhhh suck och stön!


Så här ser det numera ut hemma hos oss. Man kan nästan tro att vi bor i norrland! Natten till lördag kom det mer än 40 cm snö. Jag är så less på snön nu. Det går ju inte att gå ut och gå med barnvagnen eftersom de plogar inte så bra på gångbanorna, omde ens plogar där alls. Idag var jag ute och gick med grannen, tror ni att det var plogat? Nope!


Mycket att skotta i lördags för Henrik, tur att man satt inne och ammade =)


Jag gruvar mig för när all snö ska smälta bort. Hur kommer det inte att bli då? Nått positivt är väl att då borde elen bli billigare? Eller ska de skylla på ngt annat då också??

Greppa taget


Nu har Liam börjat greppa taget om saker. Inte av sig själv dock, man får hjälpa till lite, men när han väl håller i den så håller han riktgt hårt. Han tycker att det är så roligt!

Jag försöker lägga honom i babygymmet själv om dagarna, men han kan inte riktigt roa sig själv i den. Så det blir inte mycket tid för anat än att leka, byta blöja och amma. Han nog inte sovit ngn powernap sen han föddes om dagarna. Idag somnade vi båda dock i soffan, så fick mig en 40 minuters sömn, riktigt skönt.

Mammas sötnos är 2 månader


Igår blev Liam hela två månader. Usch vad tiden går fort. dagarna går så fort...
Resan är nu bokad, på lördag åker vi tåg upp till norrland, om det nu går att åka tåg med SJ!!??? Ska bli skönt att få komma bort lite och få lite avlastning av mamma(mormor). Träffa kompisarna där hemma som också har små bebisar.



Träna nacken


Vi försöker att träna nacken på Liam så ofta som det går.

Liam är inte stadig i nacken än så länge. Han gillar verkligen inte att ligga på mage och träna. Skriker och skriker varje gång. Hur lång tid tog det för er innan era barn blev stadig i nacken?


Igår när Henrik skulle träna nacken på Liam, så somnade han. Då är man trött!! ha ha

Kolasnittar


bilden tagen från recept.nu

Bakade kolasnittar häromdagen. Riktigt goda, receptet är från Leilas "A piece of cake". Har bakad kolasnittar förut, men då har de blivit så hårda, med detta recept blir de riktit sega och goda. Jag valde bort ingefäran när jag gjorde mina.

ca 25 st kakor, 175 grader

100g smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

1. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner i smeten
3. Dela degen och rulla ut till längder
4. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite
5. Grädda längderna gyllene i miten av ugnen ca 12-15 minuter
6. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt svalna på plåten


OK stämpel i rumpan!

Idag var både jag och Liam på kontroll. Liam hade gått upp 452 gram, så nu väger han 5662gr och är 58cm lång. Även jag fick en ok stämpel efter förlossningen. Allt såg riktigt bra ut, mitt blodtryck var jättebra 120/80 och mitt Hb var superbra 150. Det känns riktigt skönt att veta att allt är som det ska där nere..Så nu är det bara att ta tag i träningen igen. Skulle ta det lungt med bodypump och att springa, så spinning passar ju bra. Har ju inte tränat på 9 månader eftersom de tre första månaderna mådde jag super dåligt, spydde och så. Sen så i mitten av graviditeten fick jag foglossningar och i slutet av den fick jag högt blodtryck. Känns som om man har varit med om det mesta. Min barnmorskaka sa att min journal var bland de längsta hon varit med om.. Både under graviditeten och under förlossningen.

Någon dag ska jag knåpa ihop en förlossningsberättelse, den bli lång, hände både det ena och det andra...

Imorgon blir det promenad med grannen, om jag nu tar mig fram efter all snö som kommit idag. Är så less på snön, tar det aldrig slut? Tänk sen när all snö skall bort...usch

Rörstrand


Förra veckan köpte jag nya kaffemuggar från Rörstrand. Riktgt goda
att dricka från.


Nu ligger Liam i soffan och sover, inatt var ingan bra natt, han vaknade i princip varje timma. Så vi låg i sängen till klockan 10 idag. Sen när han vaknar blir det mat och sedan en promenad i snöyran. Fattar inte hur mycket det kan snöa på en vinter. Är så less på all snö nu. Det går ju knapt att ta sig fram med vagnen.


Svårt att komma till ro



Inatt blev det tyvärr inte så mycket sömn. Liam kom aldrig riktigt till ro. Somnade efter många om och men runt 22, vaknade sen från och till. 00.30 ville han ha mat. Sen hade han svårt att somna om vaknade igen och igen fick mat vid 03.00 swen vid 05.30, efter den amingen så somnade han knappt om. Jag har bestämt att vi ska försöka att kliva upp kl 08.00 så att man kan börja få någon viss rutin. I morse var det väldigt svårt att kliva upp då, men tog mig i kragen och klev upp iallafall.

Har nu varit ute och gått 1 timma med Liam,nu sover han ute i vagnen. Det har han aldrig gjort innan akupunkturen. Det känns så skönt att det börjar ordna sig för honom och att han slipper ha ont framförallt.

Idag ska jag få börja äta en tomat, imorgon ett äpple. Sen ska jag succesivt börja äta frukt och sånt. Men under hela amningen skulle jag undvika:
Ärtor,linser,majs,alla sorters bönor sås även soya, all fullkorn,lök, vitlök, kål, broccoli, linfrön, choklad och lakrits.

Jag som bara älskar choklad och lakrits. I och för sig är det väl bra att inte äta så mycket godis. Får se det så!

I helgen har vi mest tagit det lugnt. Min mamma har varit på besök, riktigt skönt att få avlastning. Någon som lagar mat och hjälper till att vara med Liam så jag får lite extra sömn. Igår åkte hon hem, saknar henne redan. Eventuellt ska jag åka hem till mamma och pappa i början av mars. Vi får se.


En helt annan Liam!

I torsdags var vi sista gången på akupunktur med Liam. På fredagen sov han mitt på dagen i 3 timmar. har aldrig hänt innan. Sen natten till Lördagen sov han från 22.30 till 8, vaknade runt 03.30 och ville ha mat, somnade sen om igen. Sen så igår sov han i princip efter varje måltid.

Innan man skulle börja med akupunkturen så skulle jag utesluta allt som hade med komjölk att göra. I 1½vecka fick jag vara utan det. Visste inte att det var mjölk i så mycket produkter, tex leverpastej. I fredags fick jag börja äta det igen och om Liam fick utslag efter 2 dagar så var han allergisk. Men det är han inte

Han verkar mer och mer belåten med livet och ligger och sprattlar och pratar hela tiden. Det var väl värt dom tusenlapparna!!

Så nu har man för en gångs skull fått en massa gjort, egentligen ska man väl vila eftersom jag knappt fått någon sömn på 7 veckor. Men men...




Mina två älsklingar



Just nu ligger mina två älsklingar och sover så sött. Så jag passar på att surfa runt lite. Hinner inte med det så mycket annars numera.

Vi har börjat att isolera övervåningen nu. Vi har även börjat grovplanera hur det ska se ut där uppe. Det ska bli så spännande. Planerna är väl at bli klar till sommaren. Skönt att få ha sovrummet på övervåningen. Vi funderar på att läga heltäckningsmatta i Liams sovrum, är det smart eller vad tror ni?

Akupunktur på spädbarn


Här får Liam nålen i handen. Lugn som en filbunke. De känner inte av
någonting.

Vi har nu börjat gå på akupunktur för spädbarn som har kolik. Vi har varit där två gånger. Ska dit fyra gånger till. Än så länge kan vi inte se nåt resultat, mer än att vi tycker att han skriker lika mycket, men han har tagit fler tupplurar på dagen än vanligt, så det kan vi väl se som ett framsteg iof. Så nu i veckan ska jag och Liam vara borta från pappa i fyra dagar. Eftersom hon som gör akupunkturen håller till i Stenungsund så är det för långt att köra 14 mil enkel väg. Så jag kommer att sova hos min bästa vän i Göteborg.

Marianne heter hon som gör akupunkturen. För er som har barn som har kolik gå in på hennes sida och läs om vad man skall undvika att äta/dricka. Är rätt så mycket, mer än kaffe, choklad och lök som man kanske tror...



Ett tips som hon hade var att lägga honom i högt läge på en kudde sen en kudde under knäväcken. Igår testade vi det för första gången och et kom jättemånga fisar då. Så skönt. Har testat att ge kolikmassage, men tycker inte riktigt att det funkar. Brukar trycka upp hans ben och det hjälper, kommer ibland hur mycket fisar som helst då. Sen så är det viktigt att rapa honom efter varje måltid, men har är rätt så svårrapad..

Snöoväder


Usch vilket busväder det är ute. Det går inte ens at gå ut och gå med vagnen eftersom de inte har skottat gåbanorna. Så här mycket snö har det inte varit här på flera flera år. Nu börjar jag fakriskt bli less på all snö. Älskar snön i vanliga fall, men när de inte skottar som de ska och man vill gå ut och gå varje dag med barnvagnen så är det inte så roligt.

Så planerna för dagen är nog att försöka skotta bort all snö på altanen


Sitter och tittar på Liam när han ligger i babygymmet. Han tycker att det är roligt i ca 5min, sen så skriker han. Men det blir roligare och roligare för varje gång..

I söndags var vi inne på sjukhuset med Liam. Vi tyckte att naveln hade blivit större och det lät som om det vore vätska i den. Stackaren har navelbråck. Det är tydligen medfött. Blev så irriterad att ingen har berättat det för oss. Med navelbråck gör man ingenting, förrutom om den hårdnar, då måste man åka in akut, men det var rätt så ovanligt. Om bråcket inte försvunnit inom 4år operarar man igen hålet.

Sen så har vi även fått konstatetat att Liam har kolik. Vi har väl misstänkt det...Det är inte den värsta formen men ändå!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus