Näst sista dagen på året


Här ser ni foton som vi nyligen framkallat på Liam. Gjorde om dom i
photoshop, ändrade kontrasten och gjorde dom svartvita

Idag är det som sagt näst sista dagen 2010. När Liam vaknar blir det lunch och sedan en sväng ner på stan för att handla det sista till hans kalas på söndag.

Som jag skrev igår så skulle sambon vara ledig idag, men nu befinnar han sig nere på crossbanan och hjälper till inför tävlingen imorgon som han ska köra. Men vi hade ju honom hemma nu på förmiddagen iallafall, mysigt.

Snart börjar jag jobba igen och Henrik ska vara pappaledig, känns både roligt att komma tillbaka till verkligheten samtidigt som man vant sig att vara hemma och ta hand om Liam...I mars är det tänkt att han ska skolas in på dagis, om han nu får någon plats. Ringde nämligen kommunen innan jul och hon sa att det var fullt överallt och att de inte börjat titta på det än för de barn som ska börja i mars. Hm..morr! Vi ansökte om dagisplats när Liam var1 månad. De borde ju ha en statistik över hur många barn som föds i denna stad... Blir så irriterad, kommunen i ett nötskal!!

Nu har sonen vaknat, ha en underbar näst sista 2010!
Kram

10755gr ♥


Liam älskar verkligen att bada. Han sitter och skrattar/pratar och skvätter.
Detta är ett foto som togs innan jul

Nu är vi hemkomna efer ett besök hos BVC och så ghjorde vi en sväng på stan med. Liam vägde 10755gr och var nästan 76cm lång. Min stora kille! usch vad han grät när han fick båda sprutorna, gjorde ont i mamma hjärtat. men som tur gick det fort så blev han glad igen. Vi passade på att göra stan när vi endå var där. Hittade en svart t-shirt tröja till Liam från Villervalla.

Fick en glad nyhet idag, min Henrik ska vara ledig imorgon! Jaa!!

Nu blir det lite soffhäng innan det är dax för middag

Ha en fortsatt trevlig onsdag!

Nytt i bokhyllan


Igår såg jag dessa tre böcker i affärer och var tvungen att slå till när
priset var 39kr/st
, vilket kap. Min syster rekommenderade verkligen
Måns Kallentofts böcker
, så får se om vi har samma smak.


Dessa böcker köpte jag när jag var på Gekås i oktober. Har inte hunnit
börja läsa dem än, men ska nog börja unna mig det varje kväll

Glömde skriva innan att idag tog Liam gåvagnen och gick iväg med den självmant. Stolt mamma! Innan har jag fått hjälpa honom lite. Men vagnen gick lite lätt, så får skruva åt skruvarna på den så att den går trögare.

Sitter och surfar runt efter recept på dessert till Nyårsafton. Funderade först på att göra min chokladmousse med limemarinerade jordgubbar, men det kanske är lite tråkigt? vad har ni planerat att göra?

Tålamod


Hm.. vad är detta för något intressant...

Direkt efter vi satt upp braskaminskyddet var Liam där och skulle ställa sig upp mot det. De senaste dagarna har jag haft en liten snorig kille här hemma som ska testa sin mammas tålamod. Precis allt man inte får göra, gör han. Eftersom vi har så låga fönster, har jag nu tagit bort blommorna efter att Liam puttat dom och även ätit jord.. Nu måste vi även skaffa barnspärrar på köksskåpen och hänga upp tv:n på väggen innan den rasar i golvet en vacker dag...

Nu sover mitt ♥ sitt förmiddagspass och jag sitter och dricker min första kopp kaffe för dagen. Igår var jag på gymmet, så otroligt skönt att få röra på sig lite efter julens svullande.

Idag vankas det 1års kontroll på BVC och även två stycken sprutor. Hoppas att Liam slipper feber, han har sluppit det på alla andra sprutor, men enligt BVC så är risken större att de får feber av denna...

Star!


Denna julen har jag pyntat väldigt lite, men en liten stjärna i vårt
runda fönster fick iallafall komma upp.

Denna natt har man inte fått överflöd av sömn. Liam har hostat så mycket, så fick ta över honom till våran säng och då helt plötsligt ville han börja leka kl 00,30, inte ok! =) Till slut gick jag och la tillbaka honom i sin säng och då somnade han efter ett tag.

Sitter nu och dricker dagens första stora kaffekopp, det lär bli fler under denna dag... =) Efter lunch blir det playdate med Emmy & Melvin.

Ha en fortsatt bra Tisdag!


Up stairs!





Äntligen har jag fotat hur det blev i tv-rummet på övervåningen. Vi
är så nöjda med soffan. Alltid svårt att hålla ögonen öppna när man
ligger i den..


Här ser ni "tripp trapp trull" borden som jag målat


och jag har även målat den vita lackbänken...


Denna snygga PS Svarva lampa fick jag av darligen i julklapp, bara älskar den!

Denna dag har bara rusat förbi. Jag har packat upp det sista ur resväskan, slängt i en massa tvätt och bara busat med Liams och hans nya leksaker. Nu mår Liam lite bättre, dagen innan julafton blev han jätte snorig och hostig, samtidigt som 2 st tänder är på väg...

Imorgon blir det playdate med Emmy & Melvin och förhoppningsvis hinner jag gå ner till gymmet på kvällen.

Nu får jag ta och gå i säng!


Julhelgen i bilder

5Ja då var vi hemma igen efter 2 veckor hemma hos mina föäldrar i Umeå. det var väldigt kallt där uppe under tiden vi var där, ca -15-25 grader..burr... Nu är väskorna uppackade och kylen tom. Blir at fylla den imorgon inför helgens andra 1-års kalas för Liam.


Tuppkam på födelsedags killen.


Tårtan vi bjöd på

När man är hemma i Umeå och hälsar på blir det väldigt intensivt eftersom man inte är där så ofta. Man försöker hinna hälsa på alla, gammla vänner och släkten


Vi hälsade på Johanna & Isabel, här ser ni Liam göra sig hemmastad
bland alla Isabels leksaker
...


Söta Isabel som ska bli storasyster i april =)


Sen blev det ett besök hos en en gammal vän, Jill & hennes son Theo.
Här inspekterar de varandras nappar...


Mina älsklingar ♥ ...På julaftonsmorgon åker vi alltid till min farmor för
att äta "dopp i grytan"


Julaftons kvällen firades hemma hos mamma & pappa med min
mosters familj...

Vi fick en massa julklappar, allt från tofflor, receptbok till lampa.Tack alla för allt. Liam var så klart den som fick mest, men det är inte så lätt att flyga hem med allt..så vi får handla lite till, nu när vi kommit hem.



Dan före dopparedan


Den otroligt fina OXXO klockan inne på Creative Lounge i Umeå

Igår var jag och mamma på stan hela dagen. De sista julklapparna inhandlades och även all julmat, puh! Vi var verkligen inte ensamma i stan..


Det fanns verkligen mycket fina saker i butiken, så den blir att besöka
fler gånger


Jag köpte denna snygga vita halsduk i fusk päls från charmant of sweden. Den
är så underbart skön och snygg!

Bilden är lånad från Creative Lounge webshop

Idag har jag mest julstökat här hemma hos mina föräldrar. Det har gjorts janssons frestelse, knäck, fudge snickerskakor, mozartkulor, griljerat julskinkan m.m. Så nu känner man sig lagomt mör i kroppen.

Imorgon åker vi på förmiddagen till min farmor för jullunch senare på kvällen kommer min moster med familj hit och firar jul. Det blir Liams första julafton, extra mysigt!



Kl. 06.41 den 21 December 2009

Den 21 december 2009 var den bästa dagen i mitt liv. Det var då vår älskade son Liam föddes för exakt 1 år sedan. Jag kan inte fatta att tiden har sprungit iväg. Snart börjar han väl gå och sen rusar väl tiden iväg och vipps så är han 18 år ock vill aldrig vara med sin mamma mer... :'(


På detta kort var han bara någon timma gammal, min älskade son!

Som jag skrev igår så var inte förlossningen det lättaste, men jag gör det gärna igen om man får en son underbart barn som vi har idag!

Efter jag blev undersökt så fick de lite bråttom då jag var öppen 8cm. Eftersom jag hade skrivit att jag inte ville ha något smärtstillande, förrutom lustgas så frågade de mig ändå om jag ångrat mig..Jag sa att jag ville testa att bada och avgöra det sen..Efter ca 2 timmars bad gick Liams hjärtljud upp så mycket att jag var tvungen att kliva upp ur vattnet, då började krystvärkarna, inna jag var öppen 10 cm. Så jag fick inte krysta fast jag ville. När jag väl kom upp ur vattnet då var det för sent för bedövning. Så det tog lång tid för de sista 2 cm att vidga sig...från jag kom in på BB tills han var ute (2cm) tog det 10 timmar. Det fick komma in läkare & barnmorskor som fick pressa på min mage för att hjälpa mig när jag krystade. Men till slut så tittade han fram 06.41 måndagen den 21 december 2009! Från första värken tills han var ute tog det 28 timmar, helt värt det!!

Bättre julklapp kunde man verkligen inte få!

BB för 1 år sedan..

Vid denna tid för 1 år sedan var jag på väg till BB men JÄTTE värkar. Hade då haft värkar sedan 03.00 imorse...När jag väl kom fram så fick jag sitta ner och vänta på att en barnmorska skulle komma och mäta ctg: eller vad det heter.. fick nog vänta i 15-20 minuter, bland de längsta..Då klockade Henrik mina värkar som då var mellan 2-3 minuters mellanrum. Efter många om och men så kom det en barnmorska som la mig på britsen, sen fick jag ligga där i ca 15 minuter innan det kommer den "riktiga" barnmorskan Jag var så rädd för att de skulle skicka hem oss igen, vi har ändå ca 3 mil hem.. Men efter de undersökt mig visade det sig att jag var öppen 8cm! Helt sjukt att jag klarat det!! he he


Jag minns detta som igår...

Efter detta var det låååång tid innan Liam valde att titta ut...fortsättning följer imorgon då min ÄLSKADE son fyller hela 1-år!!


Creative Lounge


Denna snygga klocka från OXXO får gärna
hamna på min handled =)

Som man läst i flera bloggar så handlar dom på Creative Lounge webshop. Dom har numera en butik i Umeå, så på lördag blir det ett besök i äffären =) Lucky me!! =)

Idag råder det blåst och snöyra. Än så länge är det inte snöoväder här uppe men "hemma" där jag numera bor var det snökaos. Så kaosen beräknas väl komma hit upp ikväll/natt. Hoppas bara att det inte bli inställda flyg eller förseningar imorgon när min älskling kommer...

Imorgon är min pappa ledig, så det blir att åka in till stan och handla allt inför Liams 1-års kalas och julbak!



Vintervit tisdagsmorgon


Här råder det verkligen riktig norrlandskyla. Här på morgonen visade
termometern -25 grader
....burr

Igår kväll åkte jag och Liam upp till mina föräldrar i Umeå. Som vanligt var det förseningar. Så vi blev ca 45 minuter sena denna gång. Till denna utsikt vaknade jag upp i morse. Helt underbart vackert. Men när jag tittade på termometern som visade -25 grader, var det inte lika vackert längre... Nu visar termometern -22 grader så denna dagen kommer att spenderas innomhus med en massa lek och bus!

Hoppas att ni har en trevlig tisdag, nu måste jag ta hand om lilla killen som håller på att möblera om i sin mormors bokhylla....

Kram



Cheesecake med pepparkaka och choklad


Den supergoda cheesecaken jag gjorde när Henrik fyllde år.

Idag blir det nog pulkaåkning i slalombacken för Liam. Sen blir det att packa inför resan hem till Umeå imorgon. Jag och Liam flyger upp till min mamma och pappa imorgon, så kommer Henrik i slutet av veckan. Vi kommer att fira Liams 1-års dag där uppe. Kan inte fatta att det snart gått ett år sedan vi för första gången fick se dig min älskade Liam!

Här kommer receptet!

Cheesecake med pepparkaka och choklad

  • 75 g smör
  • 150 g Nyåkers pepparkakor
  • 250 g vit choklad
  • 75 g mörk choklad (70%)
  • 400 g philadelphia
  • 1 dl kesella (10%)
  • 1 dl socker
  • Lingon att garnera med

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen i ca 8 minuter.
3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
4. Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
5. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar. 

Ställ i frysen ngn timme innan servering
Garnera med lingon runt kanten.


Att sitta still....


Det är inte det lättaste att få ett bra kort på Liam numera. Att sitta
still är ju inte det lättaste... =)

Ännu en bra natts sömn för oss. Liam sov från 19,00 - 07,00 idag. Även denna veckan har bara rusat förbi. Min älskling fyllde 30 år i torsdags, så igår firade vi honom med pompa och ståt. Gjorde en Rigatoni pasta med kyckling och gorgonzola sås. Till efterrätt blev det en pepparkakscheesecake.

Idag kommer min gravida syster med sambo hit så tanken är väl att åka till pulkabacken med Liam om det slutar regna...

Ja just det, nu är vi ju klara på övervåningen. bilder kommer inom kort på hur tv-rummet blev med den nya soffan.

Vad ska ni hitta på idag?

Ha en trevlig lördag!
Kram


Master Bedroom


Så här ser det ut nu i vårat sovrum. Kommer att lägga upp fler bilder
när vi kommit mer iordning. Men nu fick ni er en liten tjuvtitt =)

Sover som en prinsessa i vårat nya sovrum

Nu har vi nästan möblerat klart här på övervåningen. Köpte dessa
två hyllor som först var tänkt till Liams sovrum, men nu hamnade de här!


Nu blir det pepparkaksrulltårta med saffrankräm
som jag gjorde igår,
den kan varmt rekommenderas!


Den nya "barnkammaren"


Köpte denna stickers när vi var på julmarknad för
någon vecka sedan.

Vi är inte helt klara med Liams sovrum än. Det ska
upp en tavellist, byrå ochen bänk

Här ser ni tunneln & krokodilen som Liam fått i 1års
present, fast han fick den lite tidigare =)

Två stycken fina förvaringsburkar köpta på Nordik

Fina randiga fondväggen från Sandbergs

Klädhängare från Bolagret

Fina blå förvaringsboxar från Bolagret & vit matta
från IKEA

En fin Prinsskylt som jag hittade när jag var på Nordik
förra helgen.


Välkommen till Liams nya sovrum!

Vi är som sagt inte klara med hans rum ännu, men visar hur det ser ut för tillfället. det ska upp en vit tavellist en malmbyrå som jag håller på att måla vit.

Nu sitter vi i vårt nya tv-rum och ser på Så mycket bättre. Idag har vi pysslat med Liams sovrum, min Walk in closet och flyttat garderober till det nya data-/gästrummet. Så full rulle hela dagen.

Nu blir det mys i soffan, ska bara lägga upp bilderna på vårat nya sovrum.

Ha en trevlig lördagskväll!


Hänt extra!


Julpyntat lite i vårat sovrum

Den senaste veckan har det varit sjukstuga här hemma hos oss, igen! Börjar bli less på att vara förkyld. Men det är väl bara att förbereda sig för vad som komma skall när väl Liam börjar på dagis. Denna förkylningen har varit mycket ihärdigare än tidigare. Liam har haft 39 graders feber, snorat och hostat om vart annat. Själv har det varit ständig huvudvärk och ont i kroppen & snuva. Hoppas att det börjar bli bättre nu eftersom Liam varit så förkyld så har hans sömn på natten varit helt kass! Därav frånvaron från bloggen.

Förra helgen var min mamma här, tur de eftersom det var då min förkylning var som värst och Henrik ville bli klar med övervåningen, så då var det tur med en räddare i nöden som tog Liam om nätterna.

Jag. Liam och mamma var i Jönköping och kollade julklappar och letade saker till Liams nya sovrum. Sen spenderades helgen på hemmaplan med julstök.


Dessa fina kuddar inhandlades under Jönköpingsresan, otroligt fina.


Gjorde Creme Brûlee med rårörda hallon för första gången i mitt liv
i helgen. Så otroligt gott & enkelt!

I onsdags hämtade vi våran soffa, som kommit 2 veckor tidigare än beräknat, helt otroligt! Igår monterades den upp. Tyvärr så är soffbordet restat och beräknas komma om 2 månader, suck! men vill man få det fint så får man allt vänta....

Lovar att det kommer upp bilder på hur det blev på övervåningen nu när både vi och Liam flyttat upp.

Trevlig fredag!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus